Søg
Close this search box.

Bliv en Hjertesikker Zone

Bliv en Hjertesikker Zone

Ansøgningsprocessen i 9 simple steps

For at blive en Hjertesikker Zone skal I have implementeret nedenstående anbefalede tiltag , som kan øge chancen for at overleve et hjertestop. Har I allerede det, kan I udfylde ansøgningsformularen, som I finder nederst på siden.

Når I har udfyldt og indsendt ansøgningsformularen, bliver I ringet op af Dansk Råd for Genoplivning til en kort snak. Herefter indstilles jeres ansøgning til et advisory board, der behandler den. 

Hvis I ikke allerede opfylder alle kriterierne for at blive en Hjertesikker Zone og har spørgsmål til, hvordan I kan komme i betragtning, er I velkomne til at kontakte Hjertesikker Zone på info@hjertesikkerzone.dk.

9 kriterier som I skal leve op til for at blive en Hjertesikker Zone:

Hjertesikker Zone ikon
  1. Alle i jeres zone kan få adgang til jeres hjertestarter og tage den i brug inden for 3 minutter.*
  2. Hjertestarterne, som er placeret i zonen, er registreret på Hjertestarter-Netværket. (Hvis de ikke allerede er registreret, kan de registreres her).
  3. Jeres hjertestartere er offentligt tilgængelige. (Dette er kun relevant for zoner uden adgangskontrol)
  4. Der er minimum én hjertestarter i zonen, som er offentlig tilgængelig hele døgnet rundt.
  5. Der er en velbeskrevet og systematisk procedure for løbende vedligeholdelse og opsyn af de offentligt tilgængelige hjertestartere. Det er et krav, at man mindst én gang om ugen tilser, at hjertestarterne ikke melder fejl.
  6. Alle hjertestartere er påsat en kontaktlabel med kontaktoplysninger på fadderen til hjertestarteren, så de kan komme retur til jer efter brug.
  7. Der kan ringes 1-1-2 og påbegyndes hjertelungeredning umiddelbart efter konstatering af formodet hjertestop.
  8. Ansatte, frivillige, beboere eller andre med tilknytning til zonen informeres så vidt muligt om muligheden for at melde sig som frivillig hjerteløber.
  9. Instruktion i hjertelungeredning:

    a.   I zoner med under 10 ansatte skal alle ansatte deltage i kurser i hjertelungeredning hvert andet år, mens frivillige, beboere og andre grupper skal have tilbuddet om at deltage.

    b.   I zoner med 10 ansatte og derover skal minimum 20% deltage i kurser i hjertelungeredning hvert andet år.

    For at sikre kvaliteten af kurserne skal det være kurser, som afholdes af kursusudbydere under Dansk Råd for Genoplivning eller Dansk Førstehjælpsråd.

Hvis I kan sige ja til ovenstående, er næste skridt at udfylde en ansøgningsformular.

*Har I behov for flere hjertestartere, kan I overveje at sende en ansøgning til TrygFonden. Der er ansøgningsfrist 1. marts og 1. september.

Endelig godkendelse

Når advisory boardet har godkendt jeres ansøgning, kontakter Dansk Råd for Genoplivning jer med en endelig godkendelse. Herefter vil I få tilsendt jeres synlighedspakke inden for to uger.

Aftalen om at være Hjertesikker Zone evalueres efterfølgende årligt efter dato for etablering ved at indsende en opdateret tjekliste til Dansk Råd for Genoplivnings sekretariat.

Nyhedsbrev - Hjertesikker Zone

Få nyheder om Hjertesikker Zone

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at følge med i, hvordan din organisation bliver en Hjertesikker Zone og bidrager til at øge chancen for at overleve et hjertestop.

Tilladelse til at sende nyhedsbrev
Dansk Råd for Genoplivning bruger dine oplysninger til at sende vores nyhedsbrev om DRG's aktiviteter på hjertestop- og strokeområdet.

Du kan altid afmelde dig vores nyhedsbrev ved at trykke 'afmeld' nederst i de mails, som du modtager fra os eller ved at kontakte os på info@genoplivning.dk. Du kan læse mere om vores datapolitik her. Ved at klikke på knappen nedenfor, accepterer du, at vi må bruge dine oplysninger i overensstemmelse med disse vilkår.